Forskellige Religioners Helligdage

Paw Hermansen

27. januar 2010

Her præsenteres links til lister over forskellige religioners helligdage, som kan bruges, hvis man fremstiller sin egen kalender.

Kalendere fra internettet med danske helligdage indeholder sjældent andre religioners helligdage. Men hvad nu, hvis man arbejder i et af de mange firmaer, der har daglige globale kontakter, eller hvis man bare gerne vil vide, hvornår ens ikke-kristne kollegaer fejrer deres højtider? Hvornår er det Guru Nanaks fødselsdag, og hvornår det er Yom Kippur. Hvis man for eksempel er lærer, kan det i hvert fald være meget relevant at vide, hvornår det er Ramadan.

Hvis man blot søger en liste over de danske helligdage, fridage og andre danske datoer som fastelavn og Sankt Hans, så findes de på Printermix – Danske Helligdage

Integration og Mangfoldighed, København

Integration og Mangfoldighed, København (http://www.tosprogede.kk.dk/) kan man klikke videre på menuen i venstre side til en Helligdagskalender, der omfatter helligdage i de seks store religioner: Hinduisme, Islam, Buddhisme, Sikhisme, Jødedom og Kristendom.

Kalenderen ligger der i skrivende stund for årene 2006 til 2010. Jeg regner med at kalenderen opdateres, så der også kommer helligdagskalender for årene 2011, 2012 og så videre.

Helligdagskalenderen er i pdf format og fylder tre sider, hvor den viser hvornår de forskellige religioners helligdage ligger i vores normale kalender. Den er meget overskuelig med fire måneder på hver side, og med dagene farvemarkeret med en farve for hver af de seks religioner.

En god kalender, der er lige til at skrive ud og hænge op.

Interfaith calendar, BBC

Interfaith calendar, BBC (http://www.bbc.co.uk/religion/tools/calendar) er ikke en egentlig kalender, men lister over helligdage og festdage fra tolv forskellige religioner.

I skrivende stund vises helligdagene for både 2010 og 2011, men jeg forventer at listerne opdateres, så de kommende år 2012, 2013 og så videre også kommer med efterhånden.

Som sagt, er der ikke en egentlig kalender, der kan skrives ud, men listerne over helligdage er meget omfattende, så som baggrundsinformation er det en rigtig god kilde.

Multifaithcalendar.org

Multifaithcalendar.org (http://www.multifaithcalendar.org) er en købe-kalender fra Nord-Amerika, der kan købes på papir og online på Internettet.

Jeg har ikke selv haft et eksemplar af kalenderen, men at dømme udfra informationerne på deres webside ser den god og komplet ud. Jeg gætter dog på, at de kristne helligdage er tilrettet Nord-Amerika, så de ikke passer med de danske kristne helligdage. Grundlovsdag og Sankt Hans skal man i hvert fald ikke forvente at finde på multifaith kalenderen.

Kommentarer

2 kommentarer til Forskellige Religioners Helligdage. Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer, forslag eller nye ideer.
  1. Jesper skriver:

    4. januar 2012 at 11:26

    Københavns Kommune udgiver ikke helligdagskalenderen for 2012 pga. besparelser.

  2. jesper skriver:

    19. november 2012 at 09:28

    fucking dårlig hjemmeside

Skriv en kommentar