Om denne webside

Paw Hermansen

10. september 2009

Digitale fotoapparater er blevet så billige, at de i en rigtig god kvalitet er indbygget i stort set enhver mobiltelefon. Med de digitale fotoapparater er fulgt farveprintere, der kan printe fotos i høj kvalitet, til en så lav pris, at rigtig mange familier har en. Mange har endda en kombineret printer, scanner og farvekopimaskine, noget der for ikke ret mange år siden på grund af prisen var utænkeligt i private hjem.

Desværre er kreativiteten ikke vokset, bare fordi mulighederne er der.

Samtidig er boghandlere, supermarkeder og hobby-butikker begyndt at sælge alt muligt, man kan printe ud på derhjemme. Fotopapir i alle størrelser og kvaliteter, kulørt papir og karton, visitkort, etiketter, overførselspapir til T-shirts, hele kalendersæt og meget, meget mere. Fra flere af firmaerne, der producerer alle disse ting, kan man få gratis programmer, hvor man let kan designe sine egne billeder og tekster til visitkort, etiketter og så videre.

Når ens egne fotografier ikke er nok, kan man slå op på internettet og finde uanede mængde af fotografier og tegninger, der frit kan og må kopieres til privat brug. Så der er grundmateriale nok til at designe flotte ting, nyttige ting, sjove ting eller bare pjattede ting, der kan skrives ud på printeren derhjemme, og klippe-klistres eller bruges direkte.

Hvis Jørgen Clevin stadig levede, skulle han nok sørge for at de danske hjemmesider var meget flottere og sjovere.

Men desværre er kreativiteten ikke vokset, bare fordi mulighederne er der. Hvis Jørgen Clevin stadig levede, skulle han nok sørge for at de danske hjemmesider var meget flottere og sjovere, og var fyldte med ideer til pynt og papirsløjd, man selv kunne skrive ud på sin printer derhjemme.

Men selvom vi almindelige mennesker på ingen måde har Jørgen Clevins ide-rigdom og ide-kvalitet, så skal vi ikke give op. Printermix.dk forsøger, at give inspiration og ideer til projekter, hvori en printer indgår. Det kan være papirklip for sjov, design af pynt, eller kunst, til væggen, eller det kan være layout af brochurer og reklamer til det lille firma. Meningen er, at læseren i stedet for at kopiere projekterne direkte skal bruge projekterne som ide til sine egne projekter. Iøvrigt modtages gode ideer til nye projekter meget gerne som kommentar eller på email til webmaster@printermix.dk.

Jeg ved ikke hvor længe mit eget gå-på-mod holder. Her ved starten af Printermix.dk har jeg planer for 12 artikler, en ny hver uge. Hvad der sker derefter, ved jeg endnu ikke.

Teknik

Printermix.dk er baseret på WordPress blog tool and publishing platform. Jeg har selv programmeret et nyt tema, jeg kalder for papir. Jeg bruger godt tyve plugins, hvoraf nogle af dem er widgets, jeg selv har måtte skrive for at få den opførsel, jeg gerne vil have.

Der er forskellige effekter på siderne, for eksempel såkaldte sidebars og dropcaps. Disse effekter har jeg lavet i css. Ideerne til effekterne har jeg stjålet fra mange steder rundt på internettet. Dropcap effekten, et stort bogstav, der fylder flere almindelige linier, har jeg beregnet matematisk. Andre steder på internettet forklares det blot med, at de har prøvet sig frem for at finde de rette størrelser, men på siden Starte med stort bogstav beskriver jeg matematikken bag.

Kommentarer

3 kommentarer til Om denne webside. Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer, forslag eller nye ideer.
 1. Hanne Woods skriver:

  16. oktober 2010 at 18:01

  Sikke en inspirerende side. Jeg skal snart sætte mine børn til at lave en 2011-dedekaeder-kalender til mig. Jeg glæder mig til at blive inspireret af konfirmationsinvitationer, når foråret nærmer sig – bare lige en ide :0)

 2. Tak for ros og forslag. Konfirmationsinvitationer er en god ide til Printermix.dk at kigger på – jeg får jo faktisk selv brug for det her til foråret 🙂

 3. Maiken Buchwald skriver:

  5. januar 2014 at 11:03

  Googlede her 5.1.2013 en forklaring på ordet GRID – og faldt over siden her. Hvor er det et fint, kreativ og inspirerende GO-GIVER site. Tak og godt nytår, jeg vil fluks tilmelde mig feedet.

Skriv en kommentar