Sjove kalendere 2011

Paw Hermansen

15. september 2010

Kalendere er et populært emner. Der er da også få andre ting, som de fleste mennesker anskaffer og smider væk igen en gang om året.

Nedenfor giver jeg link til mere specielle kalendere, delvis til download og klippe-klistre og delvis til inspiration – desværre er kalendere ikke helt kompatible på tværs af landegrænser.

Klippe-klistre: Dodekaeder

Dodekaeder kalenderen kan laves for 2011 og på dansk.

Et dodekaeder er en 12-sidet matematisk figur, der mest af alt ligner en lidt kantet fodbold. Men den har altså 12 sider, og så er der jo netop en side til hver måned.

En 12-sidet kalender

Det har en nordmand ladet sig inspirere af og lavet den meget specielle dodekaeder-kalender.
Dodekaeder kalenderen kan laves for forskellige år, også 2011, og på forskellige sprog, også dansk. Første dag i ugen skal også sættes, og i Danmark er mandag ugens første dag.

Den kan downloades i pdf format eller i postscript. De fleste vil nok bruge pdf.

Klip ud efter de fuldt optrukne linier og fold efter de stiplede linier. Kræver lidt omhyggelighed – specielt når den sidste flap skal limes på. Held og lykke og hav det sjovt med at printe, klippe, folde og klistre.

Inspiration: Et landskab eller opretstående trekantet

Canon Creative Park kalenderne er desværre hverken danske eller for 2011 endnu – men ideerne er rigtig gode!

Jeg har i en tidligere artikel på Printermix skrevet om Canon Creative Park. Den er fyldt med printe, klippe og klistre-projekter, som kan downloades gratis.

Og selvfølgelig er der også kalendere på Canon Creative Park. For eksempel er der en kalender, der består af et simpelt A4-ark, der foldes i tredje-dele og klistres sammen, så man får et opretstående trekantet rør med kalender på siderne. En mere avanceret kalender består af tolv aflange kalender sider, der foruden selve kalenderen har en farverig landsby med træer og huse.

Desværre har Canon Creative Park endnu kun færdige kalendere for 2010, men mon ikke kalendere for 2011 er lige på trapperne. Ellers må man nøjes med at få gode ideer, og så selv lave resten. 🙂

Inspiration: En smal kalender til kanten af skærmen

En lang lav kalender
Desværre er den på engelsk og ugen starter på den amerikanske måde med en søndag.

Mange computer skærme har en tyk kant, hvor der kan hænge mange kulørte sedler med noter, og hvorfor så ikke hænge en kalender der også? Den smalle kalender kan downloades gratis i både en vandret og en lodret version og i en ekstra smal version.

Men desværre er den på engelsk, og ugen starter på den amerikanske måde med en søndag og ikke, som i Danmark, med en mandag. Hvis man ikke kan leve med det, så må man nøjes med at blive inspireret til at lave en dansk version selv. Hvis man laver den selv, så er fordelen jo også, at man kan få den præcis, som man vil. For eksempel vill jeg nok lave foråret grønt og efteråret brunt eller rødbrunt.

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer til Sjove kalendere 2011. Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer, forslag eller nye ideer.

Skriv en kommentar