Invitation til børne-fødselsdag

Paw Hermansen

10. september 2009

Børn har hele tiden fødselsdag, – især hvis man har flere børn! Og så skal man skrive invitation til børnefødselsdag.

En sjov og personlig indbydelse kan laves simpelt, hvis man har en Microsoft Word med en passende skabelon. Der er forskel på, hvilke skabeloner, der kommer med de forskellige Word versioner. Eksemplet i dette indlæg er lavet fra en skabelon, der kom med Word på en Windows Vista.

Andre tekstbehandlings programmer har også skabeloner, så led lidt i din egen tekstbehandling. OpenOffice, for eksempel, har en samling på Internettet, hvor man kan lægge sine egne skabeloner og hente andres. Under de engelske skabeloner fandt jeg en “Kids Party invite”, men skabelonen fra Microsoft Word så bedre ud til formålet, så det blev den.

Skabelonen

Word skabelonen består af to A4 sider, der allerede har en baggrund af blide skyer og kulørte balloner. Den skal rettes til, skrives ud på begge sider af papiret, klippes til og foldes.

Skærmdump af Microsoft Word under arbejdet med indbydelsen

Tilretningen kan gøres hurtigt. Først find et digitalt foto af fødselsdagsbarnet og sæt det på forsiden, der hvor skabelonen allerede har afsat plads til det. Træk det større eller mindre indtil det passer. Skriv dernæst invitationens tekst på den anden side, hvor der er god fri plads. Husk at skrive hvem, hvad, hvornår, og hvor. Skriv også, om der skal gives svar på forhånd og giv et telefonnummer til formålet. Til sidst kan man flytte rundt på ballonerne, og man kan tilføje andre tegninger eller fotos. På indbydelsen til Rikkes fødselsdag er der tilføjet Dannebrogsflag, som blev fundet på Internettet.

Print og klip

Indbydelsen skal skrives ud på begge sider af et stykke A4 papir, og det betyder for de fleste af de billige farveprintere, at man skal vende papiret og lægge det i printeren igen. Og papiret kan vendes på mange forkerte men kun een rigtig måde. Derfor, hvis man ikke har 110% styr på, hvordan papiret skal vendes, så lav først en kladde i lav kvalitet på normalt papir. Når kladden lykkes, så udskriv de rigtige invitationer.

Jeg udskrev Rikkes invitationer på hvidt karton, og det blev fint. Rigtig flot bliver det, hvis man bruger dobbeltsidet inkjet fotopapir, men det er også noget dyrere end karton.

Foto af, en skæremaskine, der skærer kanten af indbydelserne

Efter udskrivningen skal indbydelserne klippes til. Skabelonen har en stiplet linie hele vejen rundt et par centimeter fra kanten til at klippe efter. Brug en saks eller køb en A4 skæremaskine – den model, jeg har, har jeg set i et supermarked til 100 kroner. Det er billigere end en god papirsaks. Min skæremaskine har flere forskellige skære-hjul, så man kan skære lige kanter, bølgede kanter eller zigzag-mønstrede kanter, men her skar jeg helt lige.

Klip kanten af, så ser det ud som om printeren har printet helt ud til kanten.

Fidusen ved at klippe eller skære kanten af er for det første, at man får en indbydelse, der ikke ligner et foldet stykke A4 papir, og for det andet, at det ser ud som om printeren har printet helt ud til kanten.

Fold og færdig

Til sidst foldes invitationen på midten, og så er den klar til brug. Held og lykke med fødselsdagen.

Foto af den færdige indbydelse

Kommentarer

Endnu kun én kommentar til Invitation til børne-fødselsdag. Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer, forslag eller nye ideer.
  1. Jonas skriver:

    5. juni 2012 at 17:51

    hej kan i ikke prøve at lave nogen drenge kort det må meget gerne være temaet: fodbold

Skriv en kommentar