Dansk kalender 2010 skabelon

Paw Hermansen

22. november 2009

En dansk bord-kalender 2010 med danske helligdage og danske traditioner kan købes hos boghandleren. Men hvis man gerne vil sætte sit personlige præg på kalenderen, så læs følgende gør-det-selv opskrift og download 2010 kalender skabelon nederst på siden.

Den danske kalender 2010, der vises her, er meget simpel, men kræver omhu under udskrivningen, fordi den skal igennem printeren ikke mindre end fire gange. Men mere om det længere nede.

En kalender i tekstbehandling

Princippet i dansk kalender 2010
Dansk kalender 2010 under redigering

Princippet i Printermix.dk‘s danske 2010 kalender er simpelt. Kalenderen laves i almindelig tekstbehandling. Skabelonen nederst på siden er i ODT (OpenDocumentText) som er en standard, der kan læses og skrives af de fleste programmer til tekstbehandling både på Mac, Linux og Windows. Prøv først dit normale program til tekstbehandling. Jeg bruger det gratis Open Office.

Jeg starter med at flytte margin næsten helt ud til papirkanterne, så der kan være noget mere på papiret. Derefter laver jeg kalenderen, som består af fire normale A4 sider, men kun den nederste halvdel af hver side bruges. Derfor opretter jeg på hver side en tabel med tre rækker og to kolonner, som vist på den lille figur. På hver af de fire sider skriver jeg i feltet nederst til højre tre måneder fra kalenderen, og i feltet til venstre herfor indsætter jeg et billede. De andre felter lader jeg stå tomme.

Kalenderen

Den gratis skabelon til Printermix.dk‘s danske 2010 kalender, der kan downloades nederst på siden, indeholder en hel del kalender oplysninger. Under selve kalenderen har jeg ikke kun skrevet kvartalets helligdage men også andre mindeværdige dage, som Sankt Hans og Allehelgens Aften, eller Halloween, som det efterhånden er kommet til at hedde på dansk.

Hvis du har specielle mindedage, som familiens fødselsdage eller din bryllupsdag, så er de nemme at tilføje inden du udskriver kalenderen.

Valg af papir

Jeg har brugt et ganske almindeligt stykke hvidt A4 hobby karton, som jeg har købt en billig pakke af i et supermarked. Hvis du støder på dobbeltsidet fotopapir, kan du eksperimentere med det.

Udskrivning

Udskrivningen af Printermix.dk‘s danske kalender 2010 er meget speciel. Først udskriver man kun side 1 – altså ikke hele dokumentet, men kun side 1.

Dernæst lægger man papiret tilbage i printeren, og vender det omvendt, og udskriver igen kun een side, men denne gang udskriver man side 2. Dernæst lægger man papiret tilbage i printeren og vender det på en ny led, og udskriver side 3, og til sidst lægger man papiret tilbage i printeren og vender det på den sidste led, det kan vendes på, og udskriver side 4.

Udskrift af dansk kalender 2010

Det svære er naturligvis, hvordan papiret skal vendes, når man lægger det tilbage i printeren. Desværre er det forskelligt fra printer til printer, hvordan papiret skal lægges i. Kalenderen udskriver kun på den nederste del af papiret, og på min HP printer er det papir-enden ud mod mig og nedad i papir bunken, der bliver printet på. Eksperimenter dig frem med din egen printer for eksempel ved at sætte et kryds i den ene ende af et stykke papir og læg det i printeren med krydset nedad og ud mod dig selv, og så se, hvor krydset er, når printeren har printet på det.

Når papiret har været gennem printeren fire gange, så er der fyldt ud på begge sider af papiret, og på hver side står de to ender på hovedet i forhold til hinanden.

Brug

Når kalenderen er skrevet ud, folder man kartonen på midten, så man kun kan se første og andet kvartal. Efter et halvt år folder man den modsatte vej og har så en dansk kalender for de to sidste kvartaler af 2010.

Inspiration

 • Familiebilleder på skrivebordet.
 • Gave til bedsteforældre med billeder af børnebørnene.
 • Gave til kunder fra anlægsgartner med billeder af anlagte haver.
 • De fire årstider i haven eller naturen.
 • Årets gang på gaden.
 • Årstidens grøntsager.
 • Årstidens stjernhimmel.

Gratis download af kalender skabelon

Den færdige danske kalender 2010

Download gratis skabelon til dansk kalender 2010 ved at højreklikke på den foregående tekst eller på billedet og vælge “Gem som…” eller “Gem Link som…”.

Skabelonen indeholder ingen fotos, dem må du selv indsætte i dit program til tekstbehandling. Typisk ved i en menu at vælge “Indsæt billeder fra fil”.

Skabelonen frigives hermed som public domain, og må derfor bruges og ændres både privat og kommercielt. Et link til Printermix.dk vil dog blive påskønnet. Tak.

Kommentarer

2 kommentarer til Dansk kalender 2010 skabelon. Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer, forslag eller nye ideer.
 1. Michal Winther skriver:

  25. december 2009 at 15:36

  Tak for et godt råd.
  Jeg går ud fra at der er mange der kan benytte dette.
  Jeg er selv microsoft bruger og har derfor kunne benytte mig af Visio og Word 2007 til at lave en kalender.
  Mit største problem har dog heller ikke været udprintning af disse kalendere, da det kunne gøres i et skridt, men stødte på et problem da jeg ville samle det til en 12-siders kalender som skulle kunne hænges op.
  Jeg havde tidligere fået en spiral indbindingsmaskine til plastik spiraler, men oplevede, at de ikke havde den nødvendige styrke til at kunne hænges op.
  Jeg har overvejet at gå ud og købe til metal spiraler, eller at finde en helt anden løsning.
  Forslag er meget velkomne. 🙂
  Med venlig hilsen
  Michal Winther

 2. Allan Madsen skriver:

  31. december 2009 at 16:39

  Kan man ikke “bare” lave en lille kalender, som f.eks kan passe i lommen på et skriveunderlang
  For et helt år, med uge numre, månede dato og dag.
  Noget alla
  Uge 1 2 3 4 5 6 7
  Januar
  Ma (dato) (dato)……
  Ti (dato) ……
  On …
  To ….
  Fr ….
  Lø ….
  Sø ….

  Gerne med 3 md henover
  og så resten ned over.

  MVH
  Allan Madsen

Skriv en kommentar