Canon Creative Park

Paw Hermansen

3. oktober 2009

Websiden Creative Park (http://www.canon.com/c-park/) fra Canon er en imponerende stor samling af gratis papir-projekter med modelark og byggevejledninger, som man kan printe ud og klippe og klistre.

På forsiden skal man vælge sprog, og desværre findes siden ikke på dansk. Man kommer direkte til den engelske version på http://cp.c-ij.com/en/.

Gratis papir-projekter

Lidt af hvert på Creative Park

Indholdet er inddelt i Gaver & Kort, Papir modeller, Scrapbook, Kunst, Kalendere og Fotogalleri, og i hver af grupperne er der et overvældende antal gratis pdf filer med færdige skabeloner og byggevejledninger.

Et lille udpluk tværs gennem papir projekterne er pop-up kort, en vulkan, en blomsterbuket, bord-kalendere, Tai Mahal, Utzons Opera Hus i Sydney, en origami elefant, brevpapir inddelt efter årstider, adskillige dinosauere, forskellige teddy-bjørne, en syvplettet mariehøne, scrapbook mønster-ark, en Airbus A320 og en by, Craftown, med gader, biler, huse, indbyggere, tivoli, politistation, brandstation, lufthavn og meget mere.

Der kommer hele tiden nye modeller.

Der er imponerende mange modelark, og der er både nemme modelark, som kan laves sammen med mindre børn, og svære modelark med mange små detaljer, som både kræver store børns fingerfærdighed og voksnes tålmodighed.

En hund, der kræver fingerfærdighed

Et tip er at åbne pdf filerne på computeren og kigge på modelarket og byggevejledningen inden man printer den. På den måde kan man vurdere størrelsen og sværheden af projektet inden man bruger papir og blæk.

Byen Craftown har jeg bygget en del af sammen med mine børn. Der er ikke blevet leget så meget med den, men det var sjovt at vi sammen valgte projekter, printede, klippede og klistrede og stillede det hele op som en udstilling i stuen.

Pdf og Papir

Alle modelarkene ligger som pdf filer. De fleste projekter findes i to størrelser papir: LTR eller US, som er U.S.A.’s papirstørrelse “letter”, og A4, som vi bruger. Så vær opmærksom på at vælge A4 versionen.

En kat

Mange af modellerne er delt i to pdf filer. Den ene pdf fil indeholder selve modelarket, på engelsk kaldet pattern dvs. “mønster”. Små projekter fylder en eller to sider mens store projekter kan fylder 20 eller 30 sider. Den er lige til at printe ud og klippe og klistre sammen – hvis man da kan finde ud af, hvordan de enkelte dele hører sammen. Ellers er der brug for den anden pdf fil, som er en byggevejledning, på engelsk kaldet Assembly instructions eller how to, og som roligt kan printes ud i lav kvalitet for at spare på blækket.

To pingviner af papir

Hvis det ikke behøver at være så fint, kan man printe projekterne på ganske almindeligt printer-papir, men resultatet bliver klart flottest, hvis man printer modelarkene på papir af god kvalitet. Canon anbefaler at man bruger mat foto-papir til de fleste af modellerne. Hvis der er mange skarpe folder skal man dog passe på ikke at bruge for tykt papir, da det er svært at lave glatte folder på. Inden et stort projekt kan man printe en enkelt side på forskellige type papir og prøve, hvad der giver det bedste resultat.

Konklusion

Creative Park fra Canon har et imponerende stort antal papir projekter af høj kvalitet. Hvis man føler bare den mindste lyst til at klippe-klistre et eller andet sjovt eller flot, eller hvis man har lyst til noget flot brev-papir, så er dette websiden, man skal besøge. Jeg har haft flere spændende opdagelsesrejser på Creative Park.

Selvom Canon skriver på websiden, at projekterne bliver bedst, hvis de printes på en Canon printer, så er min egen erfaring, at det bliver lige så godt på printere fra andre firmaer.

Brug den printer, du har 🙂

Tak

Tak til Canon Danmark for at give mig lov til at bruge billederne af 3D papir figurerne fra Creative Park.

Bortset fra denne tilladelse har Canon intet at gøre med hverken denne artikel eller med mig. Artiklen står helt for min egen regning.

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer til Canon Creative Park. Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer, forslag eller nye ideer.

Skriv en kommentar